Tänään on: sunnuntai 16.06.2019

Kaunein häälahja

Kirjoittaja: świadectwo

Joka päivä vakuutumme siitä, että on mahdollista elää toisin – ja tämä pätee sekä taannoiseen kihlausaikaamme että nykyiseen, kauan odottamaamme avioliiton aikaan. Kun tutustuimme, liityimme Puhtaiden sydämien liikkeeseen emmekä yli kolmen ja puolen vuoden aikana ole sitä hetkeäkään katuneet. Vaikeaakin on ollut. Paholainen on kiusannut minkä voinut, ja mitä lähempänä olimme häitä, sitä enemmän. Mutta pysyimme puhtaina todistaaksemme itsellemme ja muille, että on mahdollista elää toisin. Lopulta koitti kaunis ja kauan odotettu hääpäivämme. Seisoimme Jumalan edessä puhdassydämisinä ja pyysimme häneltä, että hän siunaisi koko yhteisen elämämme. Eikä ole päivää, jona emme tuntisi tätä siunausta.

Halusimme molemmat, että hääpäivämme olisi todella poikkeuksellinen, että kaikki iloitsisivat yhdessä kanssamme. Koska halusimme ilon olevan todellista ja vilpitöntä, päätimme pitää hääjuhlan ilman alkoholia. Reaktiot olivat erilaisia – mitä sitä peittelemään – kohtasimme vastustusta, suuttumusta ja pilkkaa. Pysyimme vahvasti kannassamme. Vaikka monet asennoituivat ratkaisuumme varauksellisesti, osoittautui, että ilman alkoholiakin voi pitää hauskaa – todella hauskaa, ja vielä aamuun asti. Tällä kertaa emme vain me, vaan myös lähes sata vierastamme todistivat, että on mahdollista pitää hauskaa toisin. Jopa uutenavuotena, sillä juuri silloin vietimme häämme.
Hääpäivä meni nopeasti ja aloitimme yhteisen aviollisen elämämme – yhdessä Jumalan kanssa. Hänen kanssaan aloitamme ja päätämme jokaisen päivämme. Elämä on joskus kurjaa, on romahduksen ja epäilyksen hetkiä, eikä ihminen selviä niistä ilman vahvaa tukea – Jumalan tukea. Vaikka olemme olleet naimisissa vasta vajaan vuoden, tiedämme, kuinka vaikeaa joskus voi olla. Jumalan kanssa ja hänen avullaan olemme voittaneet monia esteitä, ja alttarilla saamamme siunaus seuraa meitä joka päivä. Sen avulla pärjäämme paremmin vaikeuksissa, rakastamme toisiamme ja sovimme asioista mielipide-eroista huolimatta. Yhteinen elämä on ihanaa, mutta ei silloin, kun siinä on vain ”minä ja sinä”, vaan silloin, kun siinä on ”Jumala, minä ja sinä”. Kyllä – Jumala ensimmäisellä sijalla.
Entä mitä Jumalalle omistautuminen ja puhtaudessa pysyminen ennen avioliittoa antoi meille? Ennen kaikkea kauneimman häälahjan – saimme antaa aviopuolisolle lahjaksi itsemme ilman menneisyyden taakkoja. Opimme odottamaan toisiamme, ja se on avioliitossa tärkeämpää kuin ajattelimme. Kun nyt sairaus tai muu este tulee tiellemme, pystymme osoittamaan toisillemme rakkautta monilla muilla tavoilla. Sen ansiosta, ettei meillä ole takanamme mitään ”menneisyyttä”, luotamme toisiimme enemmän, rakastamme toisiamme ja tunnemme, että kuulumme vain toisillemme.
Päätimme myös käyttää luonnollisia perhesuunnittelumetodeja. Emme voi kuvitellakaan mitään ehkäisyä, vaikka maailma kuinka sitä suosittelee. Mitäpä siitä – me elämme yhä toisin, ja meillä menee todella hyvin.
Kannattaa odottaa toinen toistaan, koska sitten on helpompaa, kun taas tarvitsee odottaa. Kannattaa käyttää luonnollisia perhesuunnittelumetodeja, koska ne yhdistävät ja lähentävät puolisoita toisiinsa paremmin kuin mikään muu. Toivon jokaisen tytön, morsiamen ja vaimon puolesta, että heidän miehensä osoittaisi yhtä suurta kiinnostusta heitä kohtaan ja kirjaisi ruumiinlämpöjä muistiin yhtä hanakkaasti kuin minun mieheni. Takaan, että meille naisille tämä on yksi parhaita todisteita rakkaudesta – se saa minut tuntemaan itseni tarpeelliseksi ja rakastetuksi. On mahdollista ja kannattaa elää toisin!
 

Ania ja Rafał

edellinen Takaisin

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86